6. heinäkuuta 2011

Blogisurffailua

Hei taas!

Palasimme Ronjan kanssa reissusta. Olen pari viikkoa selaillut bloggerin blogeja, ja totesin, että kaikki on jo nähty. Ihmiset tekee niin _hienoja_ juttuja. Mä kun kuvittelin olevani nokkela - pyh, kyllä vaan rämähdin takaisin maan pinnalle. Jouduin jopa siihen pisteeseen, että kyseenalaistin koko blogin idean. Pitäis keksiä tänne jotain semmosta, mitä kukaan muu ei ole vielä keksinyt. Koska sellaista asiaa tai tyyliä ei ole, päätin jatkaa blogia vain omaksi ilokseni. Jääpähän itsellekin jokin arkisto tekeleistä. Niitä voi sitten mummona nauraa.Kuvassa on noi mun "rakkineet". Husckylock on isiltä (<3) lahjaksi saatu 2006 tai 2007, se ei siis ole kovin vanha kapine. Itse asiassa toi on todella hyvä laite, sillä saa vedeltyä jopa tasosaumaa. En vaan oikein koskaan päässyt perille siitä. Viime viikolla pienessä päässäni suunnittelin opettelevani sen, että sais tostakin koneesta otettua edes vähän enemmän irti.Ja on se myös tosi kätevä ommel helmoissa ja erilaisissa (hihan)suissa.

Tavisompelukone on jostain aika monen vuoden takaa (ehkä 10 vuoden). Hobbyhallin halpislaite, jolla pystyy ompelemaan perusompeleet. Halpuudestaan huolimatta tää on toiminu aina yllättävän hyvin, ei oo koskaan tarvinnu viedä "merkkihuoltoon". Kotikonstit on siis aina tehonneet. Tosin se on ollut enenemissä määrin käytössä vasta viimeiset 5 vuotta.

Jos yhtään ymmärtää kaavoista, ja tykkää itse niitä tuunailla, on pakko suositella tätä kirjaa. En tiedä yhtään saako sitä enää ylipäätään mistään, mutta jos se sattumoisin tulee vastaan jossain niin ostakaa! Se sisältää lapsen puvun peruskaavan piirtoon hyvät ohjeet, mittataulukot, ja peruskaavat normaalikokoisina. Siis vauvalle, pojalle, ja tytölle aina 178senttin asti!

En mäkään (ainakaan vielä) mitään kaavoja piirrä alusta saakka itse, koska en voi millään tietää minkä kokoinen tuosta typystä kehkeytyy. Loppujenlopuksi, normikokoisia peruskaavoja pystyy muuttamaan aika helposti oman mallin ja asiakkaan mieleisiksi ja mukaisiksi, kun ensin tietää mitä haluaa ;)Meikäläisen kenkät kasikytluvun lopulta. Äiti maalas kultamaalilla ja antoi lahjaksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti