15. heinäkuuta 2011

settiä pukkaa

Mulla on mennyt viime aikoina aika paljon aikaa kaavojen piirtelemiseen. En oo saanut aikaseksi ommella mitään, ja nyt pitää vielä odottaa huomiseen. Ajattelin, että oliskohan jo aika ostaa ne pallokärkiset neulat koneisiin, kun kerran lähinnä trikoota työstän. Piirtelin perus T-paidan kaavan, mutta sitte hokasin, et haluun raglanhihasen. Ottobre pelasti jälleen pulasta, ja testasin paitaa:

Kuva taas jostain syystä väärinpäin. Nou kän duu.
Tästä tuli kiva. Loppujelopuksi, mutta se ei taida kestää kovin järjetöntä käyttöä. Kerron kohta miksi...

Hihansuissa ja pääntiellä siis resorit, helman mää saumuroin ja ompelin joustavalla suoraompeleella. En edes tiennyt omistavani sellaista, mutta nyt! Vie vaan kauheesti lankaa...
T-paitaa leikatessa kankaaseen jäi ärsyttävän kokoinen suorakaitaleen muotoinen pala, jonka ajattelin käyttää hyödyksi mekon tekemisessä. Tää onkin aikamoinen projekti: kolme saumaa, mikä voisi mennä pieleen?!

En saanut leikattua kangasta ihan suoraan, joten ajattelin tasata sitten helman. Ompelin takasauman, kiinnitin sirkkarenkaat resoriin ja aloin ommella resoria kiinni miehustaan. Se meni väärinpäin (renkaat sisäpuolelle)! Perkele! Ei kun purkamaan.

Kyllä, näit aivan oikein! Hameen pöllöt ovat kuin ovatkin satupöllöjä: ne lentelevät pää alaspäin :) Se siitä "mä nyt laitan tän resorin tähän päähän kun toi toinen pää on helpommin tasattavissa)
Ajattelin testata tähän mekkoon saumurini tasosaumaa, mutta totesin jälleen kerran, että se ei oikein toimi. Se onkin tarkoitettu koristeompeleihin, ja oli muutenkin aika hankala toteuttaa. Nurjalle puolelle jäi pystypoikkisia lankoja, harmi etten ottanut niistä kuvaa. Ensi kerralla valitsen toisenlaisen työtavan.
Kiinnitin ensimmäistä kertaa myös (helvetin kalliita) sirkkarenkaita. Tuplaresorista huolimatta toinen renkaista ei kiinnittynyt kunnolla, ja ensimmäisessä pesussa se lähti irti. Pahanilman työ jälleen kerran.
Setti kokoa noin 74, eli ensi kesäksi? Paidasta tuli jotenkin hassun lyhyt, tai sitten kuvittelen vain. Mä jopa lisäsin valmiskaavaan pituutta 3 senttiä, mut silti...

Siihen juttuun, että paita ei ole kovin kestävä.. Ompelin siis hameen ensin, ja UNOHDIN tasosauman langankireydet päälle! No oli aika löysää settiä, korjasin pelinaisena tapauksen tikkaamalla saumat. Ei-hyvä, mut seuraavasta tulee jo parempi :) Ei tää setti kai hukkaan mee :D

Pieni mustikkasuu(paita) ihmettelee äiskän ideoimissa sivusaumattomissa shortseissa. Kaava vaatii pientä hienosäätöä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti