8. kesäkuuta 2011

Huhhellehattuja

Kuuma olis, ja muksulla vain jotain pipoja. Eihän niitä voi kesällä käyttää! Viime ompelukerran traumojen saattelemana kädet hioten palasin "työpisteelleni", jokseenkin päättäväisin mielin - kyllä mä nyt jotain osaan!

 Selailin netistä vinkkejä, ja sieltä löytyikin monta hatuntekijää. Ensimmäisen myssyn kaavat oli jostain kotiliedestä (?), ja löysin ne Täältä. Leikkasin ja ompelin myssyn ensin ihan ohjeen mukaan. Käytin mierrätysmateriaaleja, vanhaa ohutta pellavapuuvillaa ja vuorina vanhaa vihreää lakanaa. Laitoin tosiaan ensin nauhat, mutta totesin ettei ne ole kovin mukavat lapsella. Venytin siis reunoihin kumilenkit ja rukoilin että se olisi sopivan kokoinen. Vähän tosta tuli "tommonen", mut tyttö ei ymmärrä vielä ottaa sitä poiskaan!

Seuraavan hatun kaavan löysin Täältä.Siitä tuli vähän iso, mutta ehkä ensi kesäksi...? Tämäkin ylijääneistä paloista puuhattu kasaan.

 Tyttö nukkuu aika hintsusti päikkäreitä, ja se suuresti häiristsee ompelujuttuja. On erittäin rasittavaa aloittaa jotain, kun sen saa samantien keskeyttää ja ajatus alkaa pätkiä. Kyllä mää silti yritän saada jotain aikaiseksi, olis tuolla ainakin muutamia ikuisuusprojekteja jotka pitäis saada valmiiks. Yks kassi on odottanut valmistumistaan varmaan pari vuotta, yks takki on leikattuna ja sokerina pohjalla pitäis saada väkerrettyä miehelle pari tuttiketjua, koska "jos sä et kohta niitä tee niin mä teen ne ite".

2 kommenttia: