15. kesäkuuta 2011

Takki ja kangaspäivitystä

Tein pöllösametista sittenkin sen kevät-takin. Kankaan riittävyys oli jokseenkin nafti. Sain leikkiä saumavaroilla, ja silti jäljelle jäi vain muutama hassu tilkku. Vuorina käytin punaista trikoota, joka nyt järkevästi ajatellen harmittaa. Paljon, paljon parempi olisi ollut Eurokankaan puuvillainen vuori. Mutta tehty mikä tehty, olen lopputulokseen jokseenkin tyytyväinen. Käytin Ottobre Design lehdestä jonkun tuulitakin kaavaa, kokoa 90jotain. En edes tiedä minkä ikäiselle lapselle kyseinen koko on (3vee?), mutta kaava näyttää olleen aika reilu. Inansa harmittaa, ettei takki ole kovinkaan tyköistyvä. Olis näyttänyt lapsen päällä söpömmältä niin.

Ripustusnauhasta on pikkuisen helppo laittaa takki roikkumaan, toivottavasti se ei kovin paljoa venytä trikoovuorta. Tuin sen kyllä ompeleella niskasaumasta, mutta noi saattaa silti olla hieman arvaamattomia.
 Kuvassa näkyy kaitaletasku. Pahoittelen kuvan väärinpäisyyttä, mutta pakko tunnustaa etten vaan osaa.

Pakko on myös tunnustaa, etten oo koulun jälkeen ommellu kaitaletaskua, ja sitä piti vähän harjoitella ennen varsinaisen työn tekemistä, sillä tosiaan uusia etukappaleita ei ollut varaa alkaa leikkelemään. Läppä peittää taskunsuun järkyttävän kotikutoisuuden hienosti! Vetskari jäi myös helmasta pikkuisen lyhyeksi, mutta arvelin, ettei se haittaa. Sen näkee sitten.
Takki tuli aika tyyriiksi. Sametti ja resorit oli Myllymuksuilta, vetskari ja tukikankaat Turun Varitista ja vuori Turun Jättirätistä. Hintaa tälle tuli n. 20 euroa ilman töitä.

Varitissa on muuten maailman ihanin mummo, joka on ainakin satavuotias. Käykää siellä ostoksilla, jos kulttuuripääkaupungissamme pyöritte. Se antaa aina tuntuvat alennukset ja on aina niin iloinen, vaikka jo viisi vuotta sitten valitti reumaansa ja oli jäämässä eläkkeelle. Mutta pieni varoituksen sananen, siellä harvemmin on sitä, mitä lähtee hakemaan. Löytöjä sieltä kyllä tekee, sillä nippeliä ja nappelia on joka lähtöön! Liike sijaitsee toispuoljokkee Yliopistonkadulla yliopiston puolella toria.
Ostin Metsolalta vähän lisuketta varastoihin. Taaimmainen on trikoo, täyskeltainen farkkua ja muut joustofoteeta.

Lupaan olla ostelematta enää yhtään mitään uutta ainakin puoleen vuoteen, tää on riistäytynyt ihan käsistä! Mulla kun ei täällä tuntemattomassa kaupungissa ole mitään tekemistä ja istun kotona lapsen kanssa aamusta iltaan. Järkihän siinä menee ellei ole jotain projekteja. En mä normaalisti näin paljon ompele. Nyt on leikattuna yhdet housut, yhden kesämekon tuunaus ja pari vaippaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti