3. tammikuuta 2011

Pohjustuspuhe

Sen suurempia selittelemättä aion tähän blogisivustoon kerätä kuvia ja teknisiä tietoja lahjattoman, mutta koulutetun pukuompelijan taidoilla valmistamistani tekstiilitöistä. Elämäntilanteeni ja oman vartaloni epäkuvauksellisuuden huomioon ottaen saatte nauttia lähestulkoon ainoastaan vauvojen ja lasten vaatteiden, sekä tekstiilien loppumattomasta kirjosta.

Räiskyvästä luonteestani johtuen tekstiileissä käyttämäni värimaailma on rehevä, etten sanoisi jopa kukertavan kirjava. Materiaaleina tykkään eniten käyttää luonnonkuituja, puuvilla on ehdoton suosikkini. Tämän lisäksi käytän paljon trikoota, farkkua ja vakosamettia. Pyrin käyttämään paljon kierrätysmateriaaleja, ja haluan pitää valmistuskustannukset mahdollisimman pieninä - toki laadusta tinkimättä.

Kuten jokainen TRUE käsityöihminen tietää, susikappaleet kummittelevat jokaisen arjessa, eikä niistä sovi julkisesti puhua. Julkisuutta saavat siis vain ne harvat, pitkän luomistyöprosessin tuloksena saavutetut käyttökelpoiset kappaleet.

Isäni korvaamattomalla avustuksella olen saanut hankittua työvälineikseni tavallisen Brother-merkkisen ompelukoneen (vuodelta viime vuosituhat), josta puuttuvat sekä napinläpipaininjalka sekä hyvin usein myös yhteistyökyky. Toisena Uskollisena Työtoverinani toimii high-tech Huskylock-saumuri viiden vuoden takaa, jonka monia upeita ominaisuuksia en vain osaa käyttää hävitettyäni ohjekirjasen.

Pyrin ilmoittamaan käyttämieni kaavojen lähteen, vaikka suurimmaksi osaksi vaatteen alkuperäinen kaava on vain tyhjä kuori, jota ammattimaisella otteellani olen muokannut mieltymysteni mukaan muka käyttötarkoitukseen sopivammaksi, tai kertakaikkiaan vain mielestäni paremman näköiseksi. Usein epäonnistun yrityksissäni päteä, mutta kaikeksi onneksi toistan samoja virheitä usein myös jatkossa.

Nauttikaa hikeä, verta ja kyyneleitä vaatineista muotiluomuksistani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti