21. tammikuuta 2011

Kestovaippa-arsenaali

Muutto on saatu lähes suoritettua, ja Wannin Pesulan pyörittämisen lomassa sain napattua pari otosta tekemistäni/saamistani/ostamistani kestovaippaosasista. Kyhäilemieni vaippojen käytännön toiminta ei ole vielä toteen osoitettu, mutta osa niistä on hurja söpöjä, vaikkeivat ne käytössä toimisikaan. Tekiessä on ainakin ollut hauskaa, ja aika on lentänyt haikaran lailla.

En tiedä vielä toimiiko kestovaippasysteemi tässä taloudessa lainkaan, mutta odotukset ovat korkealla. Kertakäyttövaipoista aiheutuvat suuret jätemäärät ja ja iso kuukausittainen taloudellinen menoerä hirvittävät pienen ihmisen mieltä. Jos pystyn osaltani edes hivenen vähentämään päästöjä ja luonnon ylimääräistä saastuttamista, olen valmis näkemään vähän enemmän vaivaa. Mitä luultavimmin meistä tulee perhe, joka käyttää niin kerta-kuin kestovaippojakin - sopivassa suhteessa. Jokainen käyttämätön kertakäyttövaippa on plussaa!Tässä aluksi koko tämänhetkinen arsenaalini. Kaikkea en ole siis tosiaan tehnyt itse, vaan olen saanut (KIITOS!) lahjoituksena AIO-vaippoja ystävältä, ja osan olen ostanut. En oikein luottanut itse osaavani ommella vuotamattomia kuorivaippoja, joten niitä olen edullisesti ostanut milloin mistäkin.

Vastasyntyneellä olin suunnitellut käyttäväni imuina harsoja/lisäimuja sekä niiden päällä villahousuja/kuorivaippoja.  Villahousut ovat tulevalla kummitädillä työn alla. Kuvia niistä luvassa myöhemmin Tässä vaippojen imuosia. Materiaalina olen käyttänyt äidiltä luvalla varastamiani froteepyyhkeitä ja perintöpellavaliinoja. Kerroksia on vaihtelevasti 2-4 kappaletta.
Kuivaliinana vauvan peppua vasten olen ommellut eurokankaan alelaarista löytämääni flanellia, ja osassa on netistä tilaamaani oikeaa COOLmaxia.Kuivaliinasta ompelin taskun, jonne lisäimun voi pujottaa.
Tuo vaaleanpunainen kuivaliina oli vahinko-ostos, sen piti olla valkoista. En jaksanut lähteä palauttamaan. Mainittakoon tässä että en välitä vaaleanpunaisesta, vituttaa jo se pantteri.Lisäimut. Reunat ommeltu saumurilla yhteen ja materiaalit on samoja kuin imuosissa.

Löysin kaavat näille Ottobre-lehdestä. Kuollaksenikaan en muista numeroa, mutta ilmoitan sen myöhemmin, kunhan löydän sen kaiken tämän kaaoksen alta. Ottobren lehtiä löytyy kirjastosta, ja näköispainoksia voi katsella netistä osoitteessa http://www.ottobredesign.com/. Halutessaan lehtiä voi myös ostaa omaksi netistä.

 Sisävaipat. Nämä vaipat on ommeltu myös ottobren kaavoilla, tuota punaista kukkavaippaa lukuunottomatta. Siihen kaavat on saatu kestovaippainfon nettisivuilta.
Vaipan sisäkankaana olen käyttänyt Eurokankaan flanellia, sisällä imuna 1-2 kerrosta froteeta ja ulkokankaana sitten kuviotrikoota.
Muut tarvikkeet, eli tarranauhat ja haarojen/selkäosan kuminauhat on ostettu Kaarinassa sijaitsevasta Jättirätistä.


Ainoa kuorivaippa jonka tämä nössö uskalsi ommella. Oli vain pakko, koska tuo fleece on vain niin I-HA-NAA. Vaippa on vähän muunnellulla sisävaippakaavalla ommeltu, ja materiaalina tosiaan tuo ihana fleece ja Jättirätin tarrat ja kuminauhat.
Eri kokoisia, värisiä ja näköisiä kuorivaippoja, noin 10 euroa kipale. Ainoastaan työn yhden olen itse omin pikku kätösin väkertänyt, muut on netistä tilattu tai äitiyspakkauksesta saatu.
ALL-IN-ONE ja pari kuivaksi-opetteluvaippaa. Tuo toinen alhaalta oikealla, siis juurikin se kamala, on ainoa itse tehty. Kappale vaatii vielä "pientä" viimeistelyä, enkä siltikään usko sen tulevan koskaan käyttöön. Siinä on huono karma fengsui.

2 kommenttia:

  1. Kyllä niitä kuori/taskuvaippojenkin ompelua kannattaa jossain vaiheessa uskaltaa kokeilla. Itsehän en mitään muita teekään, ja ainakin meillä toimii tosi hyvin. :) En ole tainnut itseasiassa yhtäkään vuotavaa kuorta tehdä, joten ei ne kovin monimutkaisia voi olla!

    Mutta itsekin tein alkuun just noita sisävaippoja, imuja ja fleecekuoria, ja niitä tekemällähän sitä oppii!

    VastaaPoista
  2. Millä kaavalla sää puuhailet noita taskuvaippoja? Ehkä uskallan kokeilla tässä kun tilaamani tuotteet saapuu.. ;)

    VastaaPoista