4. tammikuuta 2011

Kankaat kankaat...

Nämä puuvillaiset unelmat löytyivät sattumalta kesällä, kun tyhjensin vanhempieni kellaria turhasta tavarapaljoudesta. Setti sisältää eri kokoisia paloja vanhoja verhoja, pöytäliinoja ja lakanoita. Äiti muistaa ainakin osan olevan mammavainaan peruja. Epäilisin suurimman osan olevan n. 60- tai 70-luvulta. Tuolloin kankaista on pidetty hyvää huolta; värit ovat edelleen kirkkaat ja laatu erinomainen.

Hinta: 0€ 
Arvo: Korvaamaton


Nämä kankaat on hankittu vuosien varrella pikkuhiljaa, joten niiden alkuperäistä hintaa on mahdoton arvoida. Suurin osa näistä trikoista on Tampereen Tesomalla sijaitsevasta ihanasta Tritex-kaupasta. En tiedä, onko kyseinen putiikki edelleen voimissaan, mutta aion ottaa asiasta selvää seuraavalla reissullani Tampereelle. Tritexissä materiaalit ovat laadukkaita ja edullisia. Tampereella opiskellessani sitten sain vielä ekstra-alennuksenkin <3.
Osa trikoista, ainakin tuo keltainen amppari, on viime kesänä ostettu Eurokankaan löytölaarista. Ei se kyllä halpa ollut, mutta aika suloinen.

Mammani tavoin olen vuosien varrella hamstrannut halpoja löytöjä kaappiin tietämättä koska niille tulee todellista käyttöä. Joku kutsuu sitä hulluudeksi, minä ennakoimiseksi.  Suosittelen lämpimästi käyttökelpoisen tavaran säilyttämistä (ja varastokirjanpitoa!) roskiinheittämisen sijasta. Joku päivä tuotteet saattavat innostuksen myötä saada uuden elämän varsinkin nykypäivänä kun, kierrätys ja vanhan uudistaminen on trendikästä. Kankaiden säilyttämisessä on kuitenkin tärkeää pitää ne poissa hiirten ja kosteuden lähistöltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti