20. joulukuuta 2011

Taukoa

..Meillä kaapit pursuaa lapsen käyttövaatteita, enkä viitsi kovin paljoa tehdä valmiiksi etukäteen. Kokoja on hirvittävän vaikeaa ennustaa, ja meillä on täällä Suomessa kuitenkin kaikki neljä vuodenaikaa. Ronja käytti 68 kokoa puoli vuotta, ja nyt on koko 74 ollut käytössä rinnalla useamman kuukauden. Ei yhtään voi tietää onko kesällä koko 80 vai 86.

Oon pääasiassa joulukuussa ommellut vain jotain kavereiden korjausjuttuja ja sitten pipipussin, pari kaurapussia ja muutaman hernepussin. En varmaan hetkeen taas päivittele mitään, ellen saa jotain älytöntä inspistä. Pitää pysytellä pois ompelublogeista. ;)

 Kaverille niskanlämmittimeksi kaurapussi joulupakettiin. Tämä on kaksinkeraisesta kankaasta tehty. Sisällä joku lasten vuorikangas. Päällinen on mustaa pellavaa, tehty ikäänkuin tyynypäälliseksi. Toinen pääty on siis auki, jolloin päällisen saa tarpeen mukaan puhdistettua. Itselleni olisin tehnyt värikkäämmän, mutta lahjan saaja tykkää pelkistetystä.
 Rusetti.. No, jos sitä sellaiseksi voi sanoa. Tämän mä vaan tein, en oikeastaan ajatellut mitään. Koska mä ylipäätään mitään suunnittelisin etukäteen?
 Sydänpussukassa sisällä makaronia. Sininen on hernepussi kaksinkertaisesta kankaasta. Tein ensin ampparitrikoosta, mutta oli pakko tehdä varmistuskerros, ettei lapsi saa herneitä kurkkuunsa. Nyt se alimmainen amppari kuultaa läpi.. Pinkki on kaurapipipussi tulevaisuutta varten, isompi pinkki on jo pakkasessa isojen ihmisten pipejä varten.
Oon todella laiska ompelemaan käsin, ja siks mun tekeleet näyttää aina viimeistelemättömiltä. Ompelen kaikki kääntöaukot aina koneella :D Tää olikin pelkkä kokeilu, aika hirvittävän näköinen. Ehkei se lasta kuitenkaan niin haittaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti