29. joulukuuta 2011

Tauko loppui

Reilun kolmen tunnin aikana väsäsin tytölle 80 senttisen trikooliivarin kukka-applikaatiolla, sekä 86 senttisen tunikan. Tyttö kasvaa kohisten, ja ehkä kohta uskaltaa arvioida kevään ja kesän koot. Tulispa jo uudet, keväiset kuosit kauppoihin!!

En ole "ihan varma" raitaliivarin väriyhdistelmästä. Tämä oli kuitenkin oikeastaan kaavakokeilu ja applikaatioharjoitus, joten ei niin harmita etten sittenkään käyttänyt vihreän sijasta turkoosia.  Työtavat on myös nyt sen verran kehittyneet, että keksin keinon vältellä noita saumurin ompeleiden näkymistä kainaloissa/olalla. Kuvassahan näkee vasemmalla (tai siis oikeasti oikealla) sisäolalla ompeleet. Jatkossa teen niin, että ensin ompelen resorin jousto-ompeleosuuden, sitten saumuroin sauman, ja sen jälkeen käännän resorin nurjalle. Näin saumurin ommel jää kaitaleen alle. Toivottavasti tajusitte.
Tein ensimmäistä kertaa tunikan tollasella kaavalla, jossa takakappaleen pääntie menee etukappaleen päälle antaen väljyyttä pukemiseen. Ihan hyvin onnistui mielestäni. Tässä tunikalla kokoa 86 cm, mutta ei ollut oikeita kokolappuja.
 Resorikanteissa kokeilin vähän uusia työtapoja. Nyt siis ensimmäinen ommel on tehty joustavalla suoraompeleella, ja koko komeus on käännetty siksakilla.

Näitä väännellessä alkaa kaivata tasosaumakonetta. Pitää laittaa lahjalistaan ensi vuodelle ;)
 Helma on käännetty ja kokeeksi ommeltu pelkästään siksakilla. Mun mielestä se toimii ihan ok noinkin, saas nähdä kestääkö käytössä.
 Alennusmyynneistä tarttui mukaan tytölle kirkkaan oranssit tregginssit ja hame :). Molemmat ovat Lindexiltä.

2 kommenttia:

  1. Ihania tunikoita ja aivan ihana hame! Tunikoita katsellessa iskee aina kauhea kateus, kun ei meillä ole koskaan tyttöä, jolle sellaisia pääsisi pukemaan. :D

    VastaaPoista
  2. Asia kompensoituu, kun mä tulevaisuudessa pähkäilen mitä mä teen mun kiukutelevan teini-ikäisen hormonihirviön kanssa.

    Voithan sä laittaa jonkun käheen autokuosisen tunikan Peetulle ;)

    VastaaPoista