23. marraskuuta 2011

Ex-pöytäliina


1. Ensin piirretään ympyrä, jonka kehä on oma lantionympäryys leveimmältä kohdalta. Näin Hame menee alakautta päälle. Netistä löytää laskureita, jotka laskee valmiiks ympyrän säteen piirin pituuden perusteella. En mä noita enää muista, lukioajoista kun on jo tovi vierähtänyt. Kaava mitataan keskelle pyöreää pöytäliinaa.

2. Leikataan (tai käytetään vanhojen jumppahousujen resori) ja ommellaan venyttäen se paikalleen. Kannattaa neulata se ensin paikoilleen, niin tulee joka puolelle yhtä paljon venytystä. Neuloja ei kuitenkaan kannattais kauheesti saumurille tehdessä käyttää (terä hajoaa), mut ku varovasti ompelee niin...

3. Sovitetaan, ja mitataan oikea helman pituus, joka merkitään nuppineulalla. Mitataan vyötärökaitaleesta (tai siis tässä tapauksessa resorista) joka puolelle yhtä pitkä matka. Näin Varmistetaan, että hameesta tulee joka puolelta yhtä pitkä. Takaa tosin voi olla vähän pidempi, jos tykkää.

4. Huomataan, ettei sopivaa vinonauhaa helman valmistamiseen ole, joten aletaan kuumeisesti etsitä varastoista kangasta, josta sen voisi valmistaa. 

5. Valmistetaan vinonauhaa 365cm, (tai siis helman piirin pituus) ja ommellaan paikoilleen. 

6. Nautitaan helposti valmistuneesta ihanasta täyskellohelmaisesta retrohameesta.
3 kommenttia:

 1. Vau, hieno! Ja kiitos, kiva ohje, tätä täytyy kokeilla!

  VastaaPoista
 2. Kiva kangas, itsekin olen välillä suunnitellut moista vanhoja liinoja käsissä pyöritellessäni..

  VastaaPoista
 3. Taikku, kiitoksia, tykkään itsekin tosi paljon!

  Hanna, kannattaa ehdottomasti kokeilla. Tämä liina on tosin harmikseni aika väljähtänyt. Tämän voi toteuttaa myös vähän vähemmän huomiota herättävästä kankaasta, jos omaan tyyliin ei noin värikkäät sovi.

  VastaaPoista