22. toukokuuta 2011

Pari mallikappaletta

Testasin paidasta jatkamani mekkosen kaavaa tolla yhdellä trikoolla, josta en oo saanu aikaseks mitään muuta kuin itelle aikoinaan yhden paidan ja pari kestovaippaa. Se on ihana trikoo, mut jotenkin siitä on hankala toteuttaa mitään. Tästä tuli ihan kiva, vaikka ehkä pituutta olis saanu olla vähän enempi. Mekossa on puolivuori valkoisesta trikoosta. Olalle olisi sopineet tosi hyvin napit, mutta mun yli 10 vuotta vanhasta ompelukoneesta on matkan varrella hukkunut napinläpipaininjalka. Pitää opetella ompelemaan ne käsin. Nepparitkin olis toimivat, ellei ne olis niin perkeleen tiukat. Ykskään kekara ei noita neppejä saa auki, mutta toivon että tää menis pään yli ilmankin neppoen avaamista. Helma on tehty kapealla kiertopäärmeellä, ettei pituus kärsi enempää. Tää onki enemmän tunika kuin mekko.

Somistin mekkoa vielä pikkuisella pitsirusetilla :)

Tämän 94 kokosen mekkosen kaava on Ottobren alushameesta muokattu. Siitä tuli liian leveä, koska ei mun silmä kertonut sitä kaavoitusvaiheessa. Saatan tehdä seuraavan version samasta kankaasta, mutta tolla ylemmän mekkosen kaavalla, hieman toki muunnellen pääntietä kapoisemmaksi ja helmaa leveämmäksi ja pidemmäksi. Saas nährä, saas nährä...
 Hamonen on kokovuoritettu Eurokankaan pinkillä puuvillastrechillä. Takana on piiloketju. Sitä on muuten aika hankala ommella kunnolla, jos ei ole piiloketjupaininjalkaa. Mikäköhän siinä on, että kaikki erikoispaininjalat on hukassa?? No, enivei, setin hinnaksi tuli materiaaleineen(myös lankoineen) 7,60€. Miehustapuuvilla oli omista varastoista.
 Ylipäätään mekko onnistui hyvin, ja ompelin sitä yli kolme tuntia. Tietty tää oli ensimmäinen ja sarjassa nopeutta tulis väkisinkin lisää. Myös sisältä mekko on katseenkestävä, sillä törsäsin vielä punaisiin huolittelulankoihin. Tähän asti oon vedelly värin kuin värin mustalla tai valkoisella. Veikkaisin samaisen mekon hinnaksi liikkeessä vähintään 35€.

Hiukan on muuten mukava huristella vastahuolletuilla ja öljytyillä koneilla! Suosittelen "vuosi"huoltoa lämmöllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti