19. helmikuuta 2011

Pinnasängyn tekstiilit

Iloisia uutisia! Olen nyt äiti. Pieni tyttäreni syntyi 10.2.2011 hiukan yllättäen raskausviikolla 38+5. Tyttö on terve ja tyytyväinen, mutta uuteen arkeen opettelu on vähän ollut käsityöharrastukseni tiellä. Mieheni viettää nyt pitkää viikonloppua, ja sain vihdoinkin pinnasängyn reunasuojuksen valmiiksi.Saimme pinnasängyn ystävältäni. Se on ollut käytössä ainakin kolmella lapsella ennen meidän tyttöämme. Kävimme ostamassa keltaisen maalin K-raudasta, ja kolmen maalikerrosen jälkeen tulos on loistava. Juuri sellainen kuin halusinkin, hintaan 27 euroa plus työt.

Reunalakanan ompelin mamman oranssista pellavasta, joka on äitini lapsuudenkodissa toimittanut verhokapan roolia. Yläreunaan leikkasin suirut niin ikään mamman perintökankaasta. Ulkoreuna on lakanakangasta. Suojan sisälle pujotin pehmusteeksi ikäloppua makuualustaa, jotta suojasta tulisi tukeva.Kiinnityssysteemi jäi vähän suunnitteluasteelle, joten suoja pysyy paikallaan tarranauhan ja patjan avulla.

Muutamat vauvan pussilakanat sain tehtyä ylijäämäpaloista. Valkoisen pussilakanan kankaat jäi yli reunasuojusprojektista, keltainen jäi makuuhuoneen verhoista ja tuo sinisen kankaan kuosi tuntui sopivan vain verhoiksi tai pussilakanaksi.

1 kommentti: