8. tammikuuta 2012

Applikointia

Yritin väsäillä pientä kuvallista yksinkertaista yhden kankaan applikointiohjetta.

1. Tulosta netistä tai piirrä paperille haluamasi applikointikuva. Jäljellä halutessasi kuva pahville. Pahvikaava säilyy, ja se on helpompi jäljentää myöhemmässä vaiheessa kankaalle.
 2. Kiinnitä applikoitavalle kankaalle/trikoolle/velourille siihen sopiva tukikangas, ja kaksipuoleinen liimakangas. Liimakangas silitetään leivinpaperin läpi. Sen silikoni estää liimaa tarttumasta mihinkään muualle. Anna hetki jäähtyä.

3. Jäljennä kuva lyijykynällä (tai jollain perkeleen kangaskynällä jos alat hifistellä) liimakankaaseen.

 4. Leikkaa applikaatio irti
 5. Hahmottele taideteoksen paikka miehustassa. Joskus miehusta on myös hyvä tukea asiaankuuluvalla tukikankaalla. Silitä applikaatio kiinni miehustaan.
 6. Liimaamisen JÄLKEEN kysy miehen mielipidettä. Miehen mielestä kuvat ovat vähän väärässä kohdassa, mutta jos lisäät vielä tuohon tollaisen ja laitat sen näin, siitä tulee hyvä. Toimi miehesi ohjeiden mukaisesti.
 7. Säädä koneesi tiheälle siksakille. Koneissa on paljon vaihtoehtoja säädöille, ja kannattaa kokeilla tilkulle, että värit ja ommelleveys tuntuu itsestä hyvältä. Plussaa on, jos se myös näyttää hyvältä.
 8. Älä unohda irtirevittävää tukikangasta miehustan nurjalle puolelle. Käytän itse huokeaa kertakäyttöistä tyynyliinaa, joita saa supermarketista viikottaisella kauppareissulla.
 9. Ompele applikaatio reunoja myötäillen. Tältä työ näyttää takaa. Ylimääräisen tukankaan voi repiä tai leikata varovasti pois.
10. Jos olet tyytyväinen lopputulokseen, onneksi olkoon! Jos et, mieti mikä meni pieleen ja yritä muistaa se seuraavalla kerralla.


Applikointionnea!!


Valmiissa Ottobre-lehden kaavan rungolla tehdyssä paidassa on olalla prym-nepparit. Kokeilin paidassa ekaa kertaa kaksoisneulaa, ja sain siitä uuden parhaan ystävän <3


2 kommenttia:

  1. Ihan huiput ohjeet! 6. Kohta mun lemppari -ihan vähän vaan repesin :-D Meillä menee ihan just noin, jos miehelle näyttää keskeneräistä! Nykyään yleensä näytän vain valmiita, kun tulin siihen tulokseen, että on kuiteskin kivointa tehdä ihan itse....

    VastaaPoista
  2. Eli ohjeista on siis jo ollut ainakin viihtyttävyyshyötyä. Hienoa! :D

    VastaaPoista