21. maaliskuuta 2013

Alaosia


 Hauska mekko syntyi vanhoista farkuista. Hame on kaavoitettu täyskelloksi. Hameen pitää päällä napakka uusi resori.
Piirsin kaavan itse. Piirsin kaavapaperille hieman lantiota leveämmä pienen ympyrän. Mittasin halutun hameen pituuden ja piirsin helman.

Kulmaviivaimen avulla piirsin haluamani kokoisia kolmioita aloittaen pienemmän ympyrän keskipisteestä. Jaoin ympyrän ensin neljään yhtä suureen osaan ja siitä puolitin kolmioita.

Sitten leikataan kolmiot vanhojen farkkujen lahkeista, sommitellaan värit sopivaan järjestykseen ja ommellaan pareittain yhteen. Resoria saa venyttää reilusti ommellessa. Helmaan riittää pelkkä huolittelu ja näyttää kivalta.

Joustofroteehousut on ommeltu omalla kaavalla ja taskut on vanhat tutut. Vyötäröllä on hieman liian löysä kuminauha. Lahkeiden resorit pitävät muuten löysät pöksyt kivasti pois leikkien tieltä.

 Nää näyttää tosi kivalta päällä, ja on vielä helppo ja nopea ommella. Tarvitsevat kyllä vielä paidan kaveriksi :)


Haalarit on aika kivoja ja niitä on kiva tehdä. Applikaatiot näyttävät myös hyviltä näissä. Palasin sorvin äären helpon leppäkertun parissa. Saa nähdä koska kerään riittävästi rohkeutta aloittaakseni jotain haastavampaa. Toistaiseksi pysytään kiltisti mukavuusalueella ja nautitaan kauniista ja onnistuneista lopputuloksista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti