23. kesäkuuta 2011

Kirppisjuttuja ja uusia trikoita

Mulla on pröjektit edelleen valmiina leikattuina, mutta motivaatio niiden kasaamiseksi on jo kesälomilla. Ehkä joskus, ehkä joskus... Olin itsekin kesälomalla, ja käytiin Rontin kanssa Tampereella. Olen jo pitkään halunnut päästä Tritexiin, muttei sinne ole kannattanut varta vasten lähteä. Nyt sitten sattui muutakin menoa siellä suunnalla, joten käväisin kangasostoksilla :

Nämä kankaat on Tritexiltä, Tamperee Tesomalta osoitteesta Kohmankaari 3. Myyvät halvalla hyvää, suosittelen. Valikoima ei ole älyttömän laaja esimerkiksi kuviotrikoiden osalta, mutta perussettiä sieltä saa, ja usein tekee myös löytöjä.

 Ensimmäinen trikoo on aika herkullisen värinen ja ostin sitä metrin. Kuvassa väri ei ihan pääse oikeuksiinsa, mutta toi on just eikä melkein Ronjan värinen trikoo! Se maksoi 11 euroa kilo.
Raitatrikoo oli 8,50€/m ja ostin sitä sen metrin. Värejä oli muitakin, mutta panikoin koska kaupassa oli muitakin asiakkaita. 
Kangaspalan kuviointia
Raitatrikoo. Mitäköhän tästä tekis? :)

 Valkoista tarttee aina, joten ostin sitä pari metriä 11€/kg. Siinä on mukana pikkuisen lycraa, joten se joustaa pikkuisen enemmän kuin tavallinen puuvillatrikoo. Vaaleanpunainen neulos oli joku pala, oisko siinä jotain pari metriä. Se oli söpön värinen ja sisältää kuviointia, joten otin sen. Turkoosi trikoo oli ihanan värinen, ja otin sitä siksi metrin. 11€/kg oli tämäkin. Samoin tuo viimeinen vaaleanpunainen tapaus, jota on myös metri. Kaikki nää maksoi 32 euroa.
Pitsipaita 1€

Body, tosi siisti, koko 74, 1€

Nalle :)

Omppufarkut, 3€, koko 68. Vuoritetut, sopii syksyksi

Vuoritetut harmaan farkut. Tosi kivannäköset, ja siksi maksoinkin niistä 5€
Bloggeri tuntuu toimivan päin persettä, enkä jaksa tänään leikkiä sen kanssa kauemmin. Hermo menee kun mikään ei mene niinkuin haluaisi. Yllä kirppiskamoja ilman sen kummempia selittelemättä (en edes tätä tekstiä saanut ennen kuvia prkl)

HYVÄÄ JUHANNUSTA KAIKILLE!!!

15. kesäkuuta 2011

Takki ja kangaspäivitystä

Tein pöllösametista sittenkin sen kevät-takin. Kankaan riittävyys oli jokseenkin nafti. Sain leikkiä saumavaroilla, ja silti jäljelle jäi vain muutama hassu tilkku. Vuorina käytin punaista trikoota, joka nyt järkevästi ajatellen harmittaa. Paljon, paljon parempi olisi ollut Eurokankaan puuvillainen vuori. Mutta tehty mikä tehty, olen lopputulokseen jokseenkin tyytyväinen.



 Käytin Ottobre Design lehdestä jonkun tuulitakin kaavaa, kokoa 90jotain. En edes tiedä minkä ikäiselle lapselle kyseinen koko on (3vee?), mutta kaava näyttää olleen aika reilu. Inansa harmittaa, ettei takki ole kovinkaan tyköistyvä. Olis näyttänyt lapsen päällä söpömmältä niin.

Ripustusnauhasta on pikkuisen helppo laittaa takki roikkumaan, toivottavasti se ei kovin paljoa venytä trikoovuorta. Tuin sen kyllä ompeleella niskasaumasta, mutta noi saattaa silti olla hieman arvaamattomia.
 Kuvassa näkyy kaitaletasku. Pahoittelen kuvan väärinpäisyyttä, mutta pakko tunnustaa etten vaan osaa.

Pakko on myös tunnustaa, etten oo koulun jälkeen ommellu kaitaletaskua, ja sitä piti vähän harjoitella ennen varsinaisen työn tekemistä, sillä tosiaan uusia etukappaleita ei ollut varaa alkaa leikkelemään. Läppä peittää taskunsuun järkyttävän kotikutoisuuden hienosti! Vetskari jäi myös helmasta pikkuisen lyhyeksi, mutta arvelin, ettei se haittaa. Sen näkee sitten.
Takki tuli aika tyyriiksi. Sametti ja resorit oli Myllymuksuilta, vetskari ja tukikankaat Turun Varitista ja vuori Turun Jättirätistä. Hintaa tälle tuli n. 20 euroa ilman töitä.

Varitissa on muuten maailman ihanin mummo, joka on ainakin satavuotias. Käykää siellä ostoksilla, jos kulttuuripääkaupungissamme pyöritte. Se antaa aina tuntuvat alennukset ja on aina niin iloinen, vaikka jo viisi vuotta sitten valitti reumaansa ja oli jäämässä eläkkeelle. Mutta pieni varoituksen sananen, siellä harvemmin on sitä, mitä lähtee hakemaan. Löytöjä sieltä kyllä tekee, sillä nippeliä ja nappelia on joka lähtöön! Liike sijaitsee toispuoljokkee Yliopistonkadulla yliopiston puolella toria.
Ostin Metsolalta vähän lisuketta varastoihin. Taaimmainen on trikoo, täyskeltainen farkkua ja muut joustofoteeta.

Lupaan olla ostelematta enää yhtään mitään uutta ainakin puoleen vuoteen, tää on riistäytynyt ihan käsistä! Mulla kun ei täällä tuntemattomassa kaupungissa ole mitään tekemistä ja istun kotona lapsen kanssa aamusta iltaan. Järkihän siinä menee ellei ole jotain projekteja. En mä normaalisti näin paljon ompele. Nyt on leikattuna yhdet housut, yhden kesämekon tuunaus ja pari vaippaa.

11. kesäkuuta 2011

Vanhasta uutta

Helle vaan jatkuu. Olen vuoden sisällä päässyt hieman täytelöitymään, ja streeeech vaatteista huolimatta en ihan kaikkeen kolttuun enää mahdu. Kaupasta ei löydy mitään, eikä lihavana ole edes kiva shoppailla. Löysin kaapin perukoilta muutamia vuosia sitten Barcelonan reissulta Pimkiestä (<3) ostetun mekkosen. Se tais olla sellainen hätäostos, eikä sitä ole tullut kovin paljoa käytettyä. Mutta hei, se mahtuu päälle, joten ei kun tuunaamaan!

Tästä lähdettiin liikkeelle. Mekko on malliltaan anteeksiantava; empireleikkaus peittää masun ja avara pääntie korostaa boobseja, ja niitähän löytyy. Pääntie ei kylläkään jätä mitään arvailujen varaan. Tuo on myös itsessään aika tylsä.
Leikkasin Henkkamaukan mustasta topista napapaidan, huolittelin reunan ja ompelin sen olkasaumoihin ja sivusaumoihin kiinni. Toimii myös imetysmekkona. Jättää vielä kivasti dekolteen avonaiseksi mutta nännit ei enää näy.
Ainoa keltainen kangas oli toi Ronjalle hankkimani velour, enkä jaksanut hankkia mitään muutakaan. Se oli vähän virhe. Lopputulos on aika raskas kesämekoksi, mutta tulipa harjoiteltua taas aplikointia :) Olin myös tietysti ennen tätä ommellut jotain paksua, ja neula oli jeesuksen paksu enkä tajunnut sitä vaihtaa :(

Olin myös hävittänyt sen kaksipuoleisen tukikankaan :D En löydä sitä mistään! Mut mulla onkin ihan liikaa kaikkea roinaa tuolla romuhuoneessa, eikä varastoinnissa ole kovin paljon minkäänsortin logiikkaa käytetty. Käytin sitte tavallista tukikangasta ja yritin pitää osat paikoillaan. Suosittelen muuten kertakäyttölakanan käyttöä irtirevittävänä tukikankaana. On halpaa ja toimii just hyvin. Löytyy hyvinvarustelluista päivittäistavarakaipoista, esim Cittarista.

8. kesäkuuta 2011

Huhhellehattuja

Kuuma olis, ja muksulla vain jotain pipoja. Eihän niitä voi kesällä käyttää! Viime ompelukerran traumojen saattelemana kädet hioten palasin "työpisteelleni", jokseenkin päättäväisin mielin - kyllä mä nyt jotain osaan!

 Selailin netistä vinkkejä, ja sieltä löytyikin monta hatuntekijää. Ensimmäisen myssyn kaavat oli jostain kotiliedestä (?), ja löysin ne Täältä. Leikkasin ja ompelin myssyn ensin ihan ohjeen mukaan. Käytin mierrätysmateriaaleja, vanhaa ohutta pellavapuuvillaa ja vuorina vanhaa vihreää lakanaa. Laitoin tosiaan ensin nauhat, mutta totesin ettei ne ole kovin mukavat lapsella. Venytin siis reunoihin kumilenkit ja rukoilin että se olisi sopivan kokoinen. Vähän tosta tuli "tommonen", mut tyttö ei ymmärrä vielä ottaa sitä poiskaan!

Seuraavan hatun kaavan löysin Täältä.Siitä tuli vähän iso, mutta ehkä ensi kesäksi...? Tämäkin ylijääneistä paloista puuhattu kasaan.