25. toukokuuta 2011

Sutta ja sekundaa

Meikäläinen on yks lahjaton halpojen piraattien kokoonkursija. Aamulla lähdin herra Into pinkeenä kohti uusia projekteja, mutta päivän aikana en saanu muuta aikaseks ku hymyn hyytymisen. Huomasin tilanneeni kankaita ihan päin persettä(vielä melkein satasella saatana), eli tulevaisuudessa luvassa mitä mielikuvituksellisempia leikkauksia.

Testailin myös noita aplikaatioita, koska sain ostettua sitä kaksipuoleista liimakangasta. Takakovikettakin PITI ostaa, mutta se Eurokankaan myyjä julmasti harhautti mut söpöstelemällä vuolaasti mun lasta, ja se jäi sitten ostamatta kun olin liian rinta rottingilla. Siinä taas turhamaisuus sai palkkansa. No, enivei tuli todettua että kyllä, kyllä se aplikointi todellakin tarvitsee kovikekankaan.

 Röyhkeästi Googlettamalla löydetty idea ketusta. No, nyt sitten ketuttaa kuin pientä oravaa. KATSOKAA TUOTA PÄÄNTIETÄ?! Siis oikeesti. Leikkasin liian kapean suirun resoria ja tässä sitten lopputulos. Pitää kerätä voimia purkuhommiin. Purkaminen on itse asiassa mun periaatteideni vastaista, mut toi on niin röyhkeen näkönen että ei kehtaa edes kotipaidaksi laittaa.
Surullinen kettu. Ei sais olla liian ankara itelleen, tää oli mun ihka ensimmäinen aplikointi. Aika hankalaa se oli, mutta MIELENKIINTOISTA. Ajattelin jo pukuompelija-koulussa pistää oman brodeeraus ja painatus -putiikin pystyyn, mutta se on jäänyt mun yhdeksi ei-salaiseksi haaveeksi. Ei mussa oo riittävästi taiteilijasielua alalle. Mun pitää mennä johonkin käytännönläheiseen työpaikkaan.
Noonun hillittömästä painostuksesta innostuinkin tosta aplikoinnista. Tässä siihen sienipaitaan "sieni" joka näyttää epämuodostuneelta rautaristiltä. Ja koska rautaristi liitetään useissa mielissä kovin ei-lapsiystävälliseen materiaaliin, olen taas epäonnistunut :(
Ainoa hyvä ostos oli tää pöllösametti, mutta sitäkin tuli ostettua 15senttiä liian pieni palanen yhteen takkiin. :(((((. Mun pitää vielä miettiä oisko jotain vaihtoehtoja, koska tosta tulis tosi kiva takki pari-kolmevuotiaalle. Tai sitte hamonen. Parit herkulliset resoritkin tuli hankittua, kuvassa sininen.

Päivän päätteeksi totesin, että ehkä tulis kuitenkin vaan halvemmaks ja olis helpompaa ostaa kaupasta vaatteet, tai kirpparilta.



 Aina tytöllä on jotain B-luokan vaatetta päällä kun "äiskä on taas vähän ommellu". Saumat aaltoilee ja pääntiet venyy, mitat on vähän sinnepäin ja kankaat on ikivanhoja, pahanhajusia tai minimitoilla hankittu. Vitsit se varmaan häpee mua isona. Huomenna lähden viikoksi.. tai kahdeksi hermolomailemaan, joten päivitystä ei oo luvassa hetkeen. Pakko hakea jostain uutta inspistä ja luottoa siihen et ehkä mä vielä joskus saan jotain käyttökelpostakin kasattua.

22. toukokuuta 2011

Pari mallikappaletta

Testasin paidasta jatkamani mekkosen kaavaa tolla yhdellä trikoolla, josta en oo saanu aikaseks mitään muuta kuin itelle aikoinaan yhden paidan ja pari kestovaippaa. Se on ihana trikoo, mut jotenkin siitä on hankala toteuttaa mitään. Tästä tuli ihan kiva, vaikka ehkä pituutta olis saanu olla vähän enempi. Mekossa on puolivuori valkoisesta trikoosta.



 Olalle olisi sopineet tosi hyvin napit, mutta mun yli 10 vuotta vanhasta ompelukoneesta on matkan varrella hukkunut napinläpipaininjalka. Pitää opetella ompelemaan ne käsin. Nepparitkin olis toimivat, ellei ne olis niin perkeleen tiukat. Ykskään kekara ei noita neppejä saa auki, mutta toivon että tää menis pään yli ilmankin neppoen avaamista. Helma on tehty kapealla kiertopäärmeellä, ettei pituus kärsi enempää. Tää onki enemmän tunika kuin mekko.

Somistin mekkoa vielä pikkuisella pitsirusetilla :)

Tämän 94 kokosen mekkosen kaava on Ottobren alushameesta muokattu. Siitä tuli liian leveä, koska ei mun silmä kertonut sitä kaavoitusvaiheessa. Saatan tehdä seuraavan version samasta kankaasta, mutta tolla ylemmän mekkosen kaavalla, hieman toki muunnellen pääntietä kapoisemmaksi ja helmaa leveämmäksi ja pidemmäksi. Saas nährä, saas nährä...
 Hamonen on kokovuoritettu Eurokankaan pinkillä puuvillastrechillä. Takana on piiloketju. Sitä on muuten aika hankala ommella kunnolla, jos ei ole piiloketjupaininjalkaa. Mikäköhän siinä on, että kaikki erikoispaininjalat on hukassa?? No, enivei, setin hinnaksi tuli materiaaleineen(myös lankoineen) 7,60€. Miehustapuuvilla oli omista varastoista.
 Ylipäätään mekko onnistui hyvin, ja ompelin sitä yli kolme tuntia. Tietty tää oli ensimmäinen ja sarjassa nopeutta tulis väkisinkin lisää. Myös sisältä mekko on katseenkestävä, sillä törsäsin vielä punaisiin huolittelulankoihin. Tähän asti oon vedelly värin kuin värin mustalla tai valkoisella. Veikkaisin samaisen mekon hinnaksi liikkeessä vähintään 35€.

Hiukan on muuten mukava huristella vastahuolletuilla ja öljytyillä koneilla! Suosittelen "vuosi"huoltoa lämmöllä.

19. toukokuuta 2011

Draivi päällä

Edellispäivä meni osittain kaavottaessa ja eiliset päikkärit sitten leikellessä ja toteuttamassa suunnitelmia. Sain pari isomman tytön tai pojan paitaa valmiiksi. Kaavat otin Ottobre 4/2005 lehdestä. Noista lehdistä on ollut uskomattoman paljon hyötyä. Eräs pieni kirjasto suljettiin, ja noita lahjoitettiin pois. Onneksi kaveri sattui paikalle ja nappas mulle muutaman. Vaikka niissä on ne samat kaavat, niitä pystyy hienosti muokkaamaa useampaa malliin, kun on valinnut ensin pohjaksi oikean koon. Tietty se vaatii jonkun verran kokemusta (tai älliä) että kaavoja pystyy muokkaamaan.


Ampparikankaasta jäi vieläkin jäljelle. Hitto miten paljon pienestäkin kangaspalasesta saa tehtyä tarpeellisia käyttövaatteita! Ja sitten kaupoissa myydään bodyja yli 20 euroa KAPPALE! Käsittämätön hinta pienestä kasasta kangasta ja minimaalisesta työstä.





Painetusta valkopilkkusesta trikoosta tein hirvittävän söpön kärpässienipaidan. Pitäiskö tohon keskelle aplikoida vielä joku sieni mustalla? :)
Samat värit toisinpäin. Tää näyttä livenä tosi kivalta, toivottavasti Rontti tykkää isompana! Nää oli kokoa 74, eli vielä saadaan odottaa hetki. Rontin strategiset mitat 3kk/58,5cm/4774g. Pikkunen keijukainen.

Jokin aika sitten ompelin myös erään blogin innoittaman pari avovaippaa alustaksi ja suojaksi. Itse asiassa ajatus lähti siitä, että jos kesäkuumalla pystyisi nukuttamaan lasta vaunuissa ilman kuorivaippaa niin, että vaunut pysyisivät kuivana. Saas nähdä miten toimivat. Nyt ne ovat olleet siis matkoilla mukana alustana, sekä sängyssä suojana.


Kukka-avovaipassa toinen reuna on auki, jonne voi tarvittaessa laittaa lisäimua, ja kokeilla vaipattomuutta. Skeptisenä oon ihan varma, että tyttö ja nukkumapaikka tulee olemaan yltäpäältä eritteissä, mutta sitähän tää nyt on. Ei passaa valittaa. Tuo ylempi trikoo on ärsyttävää. Se näyttää hienolta, mutta siitä ei voi koskaan tehdä mitään! Sais sekin jo loppua!

Nyt on sitte pari projektia tulossa, kunhan tilaus saapuu ja jahka pääsen oikeaan kangaskauppaan. Eksyin myös ekaa kertaa Metsolan nettikauppaan, ja voi että. Musta tulee niin köyhä, mut ainakin pennulla on siistit kuteet!

17. toukokuuta 2011

Vaippoja

Pitkästä aikaa mullon draivi päällä ompeluksien suhteen. Eilen sain kasattua kauan leikattuna olleita sisävaippoja, ja niistä tuli ihan hurjan hyviä ja söpöjä. Kaikkein parasta on kuminauhan ompelu. Kun muinoin aloitin vaippojen ompelun, se tuntui tosi vaikealta. Nyt se vaan luisuu paikoilleen mitenkään sen kummemmin hikoilematta, ja vaipat istuu kuin nakutettu :). Harmi vaan, että leikkasin noi S kokosena! Siis miksi?! Meillä ei ole enää kovin kauaa käyttöä S kokosilla, joten noi menee nyt käyttämättömänä kaappiin. Ehkä mä ne jossain vaiheessa myyn, ehkä en.

 Vaipoissa on siis ulkokankaana trikoota, sisällä pari kerrosta froteeta ja ihoa vasten ihan pellavaa. Vaipat on siis tehty osittain kierrätysmateriaaleista, mutta se takaa vain huippuimutehon! Noi vaatii lisäimua käytössä, ja siks en halunnut "tuhlata" coolmaxia siihen pintaan. Sitä kun voi laittaa isäimun päälimmäiseksi kerrokseksi, jolloin se luonnollisesti tulee ihoa vasten. Näin vaippa ja imut kuivuu nopeasti, (ja pylly pysyy kuivana) kun mikään ei ole liian paksu. Ainoa coolmaxillinen vaippa on tuo pinkki/lila jossa on sitten vähän enemmän imuakin kuin noissa muissa. Se saattaa siis toimia ilman lisäimua ainakin muutaman tunnin. Pallokangas on muuten Myllymuksuilta, josta tein tänään tilauksen :P Ihan kun niitä kankaita ei olis jo tarpeeksi...

 Ampparikankaasta saa vielä jotain. Ehkä ensi kerralla kuvia siitä ;)

Lopussa vielä kaverin tekemiä villiksiä.

6. toukokuuta 2011

Päivitystä

Olen ollut viime aikoina aika laiska luomaan mitään uutta. Ideariihi on tyhjä ja tarvekapasiteetti miinuksella. Meillä on kaikkea eikä huvita tehdä mitään. Aika kyllä olisi. Oon itse asiassa viimeisen kuukauden aikana saanut aikaiseksi vain parit housut ja muutaman hassun lakin.


 Nää housut oli ikäänkuin prototyyppi potkareista, joita oli tarkoitus alkaa vääntämään. Kangas on anopin arkistoista. Tuli tosi rumat, mutta toisella kuosilla saattavat olla toimivat. Käytöstä en tiedä, sillä nää on sopivat varmaan joskus vuoden päästä.

Kaava oli Ottobre Desing lehdestä pupupotkarit, en muista numeroa
 Oon ommellut Ronjalle vielä 50 senttisen kaavalla pöksyjä. Oon käyttänyt vaan vähän isompia saumanvaroja, ja ne on vieläkin tosi hyviä. Haarus on kyllä edelleen suorastaan vittumainen tehdä, onneksi en oo tekemässä näitä myyntiin!
Ostin netistä tuollaista ihanaa pallovihreetä neulosta pienen palasen. Siitä tuli kahden housut, kaks lakkia ja 1 sisävaipan päällinen. Toiset housut ja lakki tuli vahingossa pikkusen liian tyköistuvuksi, ja lahjoitankin ne mieheni kaverille joka odottaa toisikkoaan syntyväksi loppukesästä. Ängin ne silti mallin päälle kuvanottoajaksi.



Mulla on viitisen sisävaippaa valmiiksi leikattuna, ja voisin päivittää vaippajuttuja seuraavassa tekstissä. Kunhan siis olen saanut ne kursittua kasaan. Meillä on jo riittävästi vaippoja, ja ajattelinkin laittaa noi seuraavaksi valmistuvat myyntiin. Ne on sentään sen verran laadukkaita että kehtaa :D. Paljonkohan viidestä sisävaipasta kehtaa pyytää rahaa?
Tässä vähän päivitystä kangasvalikoimiin. Ihastuin tuohon pilkkukuosiin ja löysin sitä halvalla jättirätistä. Harmi vain, että pallot on tähän laatuuna painettu. Ne näyttää ehdottomasti paremmalta kun ne on kudottu suoraan kankaaseen, niinkuin tuossa vihreässä tapauksessa. Saas nähärä innostunko jossain vaiheessa tekemään jotain.

 Saa antaa vinkkejä ja ehdotuksia!